The Science of Workplace Design.™
The Science of Workplace Design.™

Let's talk.

We'd love to hear about your project and help get you started.

London

Bristol

Manchester

 
 
 
 

Workplace analysis reduced the amount of space occupied by Haysmacintyre whilst improving the way the firm works.

 

Although driven initially by the end of an existing lease, the move from a building that was no longer fit for purpose into new offices provided leading accountancy and tax advisory practice Haysmacintyre with an opportunity to change the way it works.

Working with the management team, we conducted an Activity Support Questionnaire and a Space Utilisation Survey to identify current working patterns and assess whether the existing offices could meet the future requirements of the firm. A number of “must haves” were identified, and it was established that these could only be met by a move to new offices.

Summary

Sector: Financial
Size: 17,500 sq ft
Place: London
People: 240
Capabilities: Research, Consultancy, Design, Manage, Furniture
Outcomes: Improved space utilisation, whilst the workplace supports critical adjacencies, and facilitates a collegiate way of working

Solution

The design of the new space incorporated all of the partnership’s “wish list”.

Partners now occupy ‘pods’ in open plan spaces, with the lack of full height partitions and no doors making them far more accessible.

Breakout spaces and an eating area are important in creating an atmosphere in which all staff can mix and the new reception area provides the first impression to clients that Haysmacintyre sought.

The move has exceeded our expectations and all the partners are extremely happy. The change in the way we work happened incredibly quickly.

David Lewendon
Chief Operating Officer, Haysmacintyre

Our client's thoughts

Outcome

By careful analysis of working practices and design of efficient workspaces, Harmsen Tilney Shane has reduced the amount of space Haysmacintyre occupied from 22,500 sq ft to 17,500 sq ft, enabling the partnership to save money whilst dramatically improving the office space.

The firm, previously fragmented by its occupation of four ‘H’-shaped floors, now works in a more collegiate way with critical departmental adjacencies facilitating communication and enhanced client service.


Space Utilisation Survey
Workplace Research


Space Utilisation Survey
Workplace Research

Also worth a look.

 

Triodos Bank

view project
 

Fieldfisher

view project
 

Charles Russell Speechlys

view project

Want new articles before they get published? Join our community