The Science of Workplace Design.™
The Science of Workplace Design.™

Let's talk.

We'd love to hear about your project and help get you started.

London

Bristol

Manchester

 
 
 
 

Design of new headquarters to enable a dramatic change in working practice.

 

At the outset, we undertook a thorough analysis of the client’s business to demonstrate the tangible benefits of a relocation before translating our research into a design which fulfils the brief of creating a more collegiate, less hierarchical environment.

Summary

Sector: Legal
Size: 85,000 sq ft
Place: London
People: N/A
Capabilities: Research, Consultancy, Design
Outcomes: Move from cellular to an open work environment, enhanced client suite, and a collaborative environment supported by mobile technology

Solution

Making extensive use of mobile technology and a bespoke modular workstation system, the design has allowed individual practices the flexibility to use and configure areas in different ways. Quiet rooms throughout the office floors provide fee earners with private space when required.

To overcome concerns about noise and visual distraction, we employed acoustic treatments applied to the floor, partitions, ceiling, and storage units and developed a calm, neutral palette of colours and finishes throughout the workplace.

The arrival point and client suite on the ninth floor provides flexible meeting and entertaining spaces, with visitors experiencing spectacular views over the Thames and London’s Southbank.

It’s difficult to overstate the impact the move has had on our business. We had invaluable support from Harmsen Tilney Shane in helping us understand what we wanted from a move, through to the design and implementation stages. As a consequence, they really understood our business and were able to help us deliver an office environment that perfectly suits our personality and our functional requirements.

Antony Phillips
Partner and Head of Real Estate, Fieldfisher

Our client's thoughts

Outcome

Fieldfisher now occupies its workplace more creatively, moving from a highly cellularised to an open working environment, reducing its space requirement from 135,000 sq ft to 85,000 sq ft.


Space Utilisation Survey
Workplace Research


Space Utilisation Survey
Workplace Research

Also worth a look.

 

Haysmacintyre

view project
 

39 Essex Chambers

view project
 

Triodos Bank

view project

Want new articles before they get published? Join our community