The Science of Workplace Design.™
The Science of Workplace Design.™

Let's talk.

We'd love to hear about your project and help get you started.

London

Bristol

Manchester

 
 
 
 

The designs of level 19 & 20 have created a collaborative and engaging working environment, enabling close interaction between the two businesses.

 

Having previously occupied three buildings in Islington and the City, there was a strong business case for Engie Group to relocate to a single ‘campus’ building and benefit from economies of scale and increased cross-business collaboration.

We worked closely with the client to enable a suitable building to be identified and quickly secured to get the best deal in a rising market.

Phase 1, Level 20, was faced with a 16-week programme between a building being selected and 200 staff moving in. We drew on 15 years’ previous experience of working with different parts of the Engie organisation to provide a solution that met their businesses objectives and could be delivered within the required timescale. The design team took cues from previous work for the firm, using our in-depth knowledge of the culture and working practices from earlier projects in London and Leeds.

The project brief centered around the importance of creating a space that responded to the operational nature of the work being supported. The occupying teams wanted an environment that delivered a ‘buzzy’ atmosphere and facilitated interaction both within and between groups.

Engie - Level 19

Summary

Sector: Utilities
Size: 72,500 sq ft
Place: London
People: N/A
Capabilities: Research, Consultancy, Design, Manage, Furniture
Outcomes: Property consolidation, enhanced visitor experience, and a collaborative environment bringing together two businesses.

Solution

To ensure the programme was met, we limited the amount of building work by using high quality furniture in a palette of contemporary colours to create informal cellular meeting spaces and to soften the architecture.

The design introduces ‘island’ meeting rooms in the centre of the floor wings to provide landscaping and articulate the large floor plates into discrete zones creating a more focused working environment.

Large staff cafés with extensive seating provision have been provided in diagonally opposite external corners between the two occupying business groups. Sitting astride the main circulation route, they are designed to encourage use and consequential interaction across the workforce.

There is a 24-hour dealing team who are accommodated in the windowless side of the building which provides wall area for a large built in display wall comprising of plasma screens and an impressive backlit stretch fabric lightwall linked to the main lighting control system, which tackles the lack of natural light.

Engie - Level 19
Engie - Level 19
Engie - Level 19
Engie - Level 19
Engie - Level 19
The design of level 19 has created a collaborative and engaging working environment, enabling close interaction between the two businesses. Harmsen Tilney Shane successfully turned our vision into reality and delivered the project on time, enabling our combined business to move forward together.

Chris Riches
Project Lead, Engie

Our client's thoughts

Outcome

The successful move to a single building helped Engie address issues with interaction and collaboration which arose from previously ad hoc expansion.

Flexible workspace effectively addresses the requirement for greater interaction, with project and quiet rooms for focused working and a café and breakout spaces for informal meetings and social use.

Engie - Level 20
Engie - Level 20
Engie - Level 20
Engie - Level 20
Engie - Level 20
We have certain high standards and this is the Engie London office so we needed it to have a degree of wow factor about it, and I believe that's exactly what we've got.

Denise Phillips
Executive Assistant & Office Manager, Engie

Our client's thoughts

Activity Support Questionnaire
Workplace Research

Engie - Level 19
Engie - Level 20

Also worth a look.

 

Bristol Water

view project
 

Royal College of General Practitioners

view project

Want new articles before they get published? Join our community