The Science of Workplace Design.™
The Science of Workplace Design.™

Let's talk.

We'd love to hear about your project and help get you started.

London

Bristol

Manchester

 
 
 
 

We were appointed to re-design Bristol Water’s headquarters, which includes a two-storey extension and central atrium to provide much needed additional workspace and a café and breakout area.

The refurbishment of the existing 1960s HQ building was an opportunity for Bristol Water to open up its office space so that teams are less compartmentalised, incorporating staff from the distribution offices into the head office.

Summary

Sector: Utilities
Size: 60,000 sq ft
Place: Bristol
People: 450
Capabilities: Research, Consultancy, Design, Furniture
Outcomes: Workplace supports a more collaborative and open business structure

Solution

The design increases the availability of small meeting rooms and collaboration space, providing easy access to facilities throughout the floor plate.

Open plan working is arranged around the perimeter of the building so that staff benefit from natural light. The heart of the building includes a covered atrium which will act as a focus in which staff can break out and collaborate.

The quality of the environment and the facilities you offer staff are hugely important as it affects morale and productivity, so I am really pleased that we have managed to make such a significant improvement to the inside and outside of this landmark building. We have all had to get used to open plan working but I think this has been very positive and made everyone more accessible and visible, increasing connectivity and encouraging formal and informal communication. We now have a head office that we can all be proud to work at and this has given a great boost to staff and our corporate image.

Luis Garcia
Chief Executive Officer, Bristol Water

Our client's thoughts

Outcome

Working with the existing building and wing extension has provided staff with a spacious café and dining area. A large amount of informal meeting and breakout space makes use of some of the more awkward corners of the building.

The space makes full use of natural light and utilises natural finishes in its base palette to align with the environmental policies promoted by Bristol Water. The building achieved a ‘very good’ BREEAM assessment.

The design delivers multi-functional space that copes with the potential requirement for task groups working across departments thanks to the adoption a flexible working environment across the office.

The interior design supports new ways of working with non-owned work settings to cope with future flex in the use of space. The headquarters now provides accommodation for Bristol Water’s 150+ network of field workers on the ground floor. Transparency and consistency in design have provided a functional working environment without isolating the field workers from the rest of the business.


Space Utilisation Survey
Workplace Research

Also worth a look.

 

Bristol Airport

View project
 

Royal College of General Practitioners

View project

Want new articles before they get published? Join our community